Skocz do zawartości

[E46] 330xd M57N wyrzucilo olej z okolic odmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj poznym wieczorem po ostrej jezdzie poczolem olej w srodku,po otwarciu maski i zdjeciu obudowy olej znajdowal sie w okolicach wtryskow,na grodzi i troche rozchlapala wiskoza.tydzien temu wymienialem cala odme i bylo ok a wczoraj z rana wymylem caly silnik.jaka mogla byc przyczyna wyrzucenia oleju?Dodam ze wieczorem przed jazda spieszylo mi sie i na zimnym silniku dostala po garach i odrazu poczulem olej.chcialbym pierwsze uslyszec waszej diagnozy przed postawieniem auta do mechanika.Z gory dzieki za pomoc. Wesolych Swiat!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej turbina puściła olej, ale zajrzyj do odmy, może coś zostało źle złożone. Żadnych "ekstra" dźwięków przy tym nie było?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ok 0.5L oleju wyrzucili ale to musialo byc chwilowe prz petardzie na zimnym bo zrobilem pozniej ok20km nie wiedzac ze ten olej wurzucilo. na wolnych obrotach i przy gazowaniu nie widac zeby cos sie dzialo,raczej olej poszedl gora silnika bo w okolo wtryskow olej i sciana grudziowa troszke w oleju,jakby turbina tak olej wyrzucila to pewnie bylby jej koniec a tego wieczoru troche poganailem nia i zero spadku mocy.dodam ze po wymianie odmy minal tydzien ciezko bylo ja troche wlozyc na swoje miejsce kupiona z firmy fag czy jakos tak .