Skocz do zawartości

318i N46 2.0 143KM błąd P1159 i lekki spadek mocy na dole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, miałem problem z obrotami w swoim BMW. Na jałowym obroty podskakiwały do ok 1700 po czym spadało i drżało auto, wyskoczył błąd i po 2 dniach obroty się uspokiły. Po podłączeniu kompa wyskoczył błąd P1159 Fuel Trim Additve Bank 1 High. Do tego lekko się "dusi" na dolnych obrotach tak do 2.5tyś obr, potem leci i generalnie ładnie się odpycha. Teraz po skasowaniu błędu na razie nic nie wyskoczyło. Z początku przyszedł mi na myśl czujnik wałka rozrządu - ssący, ale ten błąd z ciśnieniem paliwa zbił mnie z tropu. Co to może być? Nie słychać, żeby brało lewe powietrze gdzieś....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie od szukania lewego powietrza bym zaczął, cały dolot i przewody odmy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od tego bym zaczął.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie sprawdziłem jeszcze czy bierze lewe powietrze dokładnie, ale kilka nowych faktów: Ten spadek mocy to nie typowy spadek mocy, a dławienie się przy ok 1,5 do 2 tys obrotów. Dziś Gdy docisnąłem pedał gazu takie dławienie się pojawiło właśnie i zaczął mrugać check, po chwili się uspokoiło i jeździło... czy dalej celować najpierw w lewe powietrze?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po tym co podałeś ciężko coś innego sugerować, przydałyby się parametry podczas jazdy z inpa, szczególnie w momencie zdławienia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
No dobra to już po świętach ze swoim mechanikiem zagadm, mówi, że ogólnie zna ten temat w bmw, więc będziemy sprawdzać te lewe powietrze i odmę.