Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z E65 740i w Benzynie 2006 polift.

Samochód przy odpalaniu oraz jakiś czas po odpaleniu w zakresie obrotów 1000-1500 strasznie strzęsie. Dopiero jakaś lekka przegazówka lub 3-4 min stania w miejscu wyrównuje obroty i samochód przestaje wibrować. Dziś zaś problem się nasilił i po chwili zaczęła migać mi kontrolka check engine po czym samochód zaczął wibrować tracąc kompletnie moc. Dopiero gdy uruchomiłem ponownie silnik od samego startu wszystko było ok.

Dodam, że ten problem występuje tylko w zakresie 1000-1500 przy starcie jeśli np od razu ruszam z miejsca wbijając się na 2000-3000 obrotów problem ustaje i kolejny start np ze świateł jest bezproblemowy.

Miał ktoś podobnie i może służyć radą?

Opublikowano
Mogę wiedzieć gdzie je znajdę? Powiem szczerze, że jestem jeszcze zielony jeśli chodzi o aspekty techniczne ponieważ jest to moje pierwsze auto.
Opublikowano
Mogę wiedzieć gdzie je znajdę? Powiem szczerze, że jestem jeszcze zielony jeśli chodzi o aspekty techniczne ponieważ jest to moje pierwsze auto.

Musisz odkrecic pokrywe pod maska ze znaczkiem bmw pod nia masz wtryski do kazdego dochodzi wiazka kabli odpal auto i ruszaj kazdym