Skocz do zawartości

Problem z Licznikiem e39 abs ,airbag, obrotomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzisiaj zamontowalem włącznik bc do licznika z małym bc (z samochodzikiem) i zaprogramowalem wszystko ncs. Problem tkwi w tym że jak włączę spalanie chwilowe to ciągle pokazuje 0. Dodam też że nie dziala mi obrotomierz i ekomizer od pewnego czasu sam opadł i nie chce się załączyć. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki Ale są ok . Gdzie szukać problemu? Czytałem na forum że czujnik abs lewego tylnego koła może być sprawcą braku predkosciomierza Ale czy obrotomierz też? Co ciekawe w liczniku nawet na moment nie zapalają się ikony abs ani airbagu a według komputera niestety Maja sporo błędów więc katrolki powinny cały czas się palić a nawet nie migna na moment. Czy ktoś jest w stanie mi napisać gdzie szukać przyczyn tego całego zamieszania.
Opublikowano
Male sprostowanie. Dzisiaj odkrecilem licznik i stwierdziłem że był już otwierany .Tak więc też spojrzałem co tam poprzedni właściciel narobił. Okazało się że w miejscach diod ktoś pozaklejał plastelina. Wyczyscilem wszystko i mam teraz choinkę :D Ale dalej brak obrotomierza.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jak pada czujnik lewy tył to świeca się kontrolki ABS asc i nie działa obrotomierz i ekonomizer. Zrób porządek z czujnikami ABS na początek to może wstanie obrotomierz a jak mówisz że to nie ma nic wspólnego to trudno. Poczytaj o czujniki ABS lewy tył to może zmienisz zdanie