Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowy na forum. Mam do was pytanie odnośnie BMW e61 3.0 d otóż od jakiegoś czasu musze dolewać płyn chłodniczy , płynu ubywa nie widać gdzie natomiast samochód kopci na biało dopóki sie dobrze nie rozgrzeje co dziwne bywa ze rano odpalając samochód zaczyna kopcić a bywa tez ze innego dnia odpale nie puści nawet dymka zrobię 500 km i z rury wydechowej nie zadymi wcale. Nie wiem co jest grane moze ktoś z was spotkał sie z takim przypadkiem.
Opublikowano
Najprawdopodobniej bierze płyn chłodniczy, na odległość ciężko cokolwiek ustalić

E87

200km

6.9 do setki

:)

Opublikowano
hej mialem podobna sytuacje uciekal mi plyn i nie do silnika i nie bylo zadnej plamy. okazalo sie ze popekal mi kolektor wydechowy i przepuszczala chlodnica spalin. plyn z chlodnicy spalin przelatywal na popekany kolektor gdzie sie spalal i przez to dymilo mi z pod maski po wymianie kolektora i chlodnicy wszystko smiga jak nowe