Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

zauważyłem ostatnio iż moja e61 kopci podczas odpalenia na biało, jednak stojąc wczoraj dłużej w korku zauważyłem iż zaczeła strasznie kopcić na biało. Po ruszeniu i chwilowej jeździe przestała kopcić

Czego może dotyczyć ten problem, oleje filtry wszystko zmienione, odma jest tej nowej generacji bez filtra (mechanik zaglądał powiedział że jest ok)

Oleju nie ubywa, płynu chłodzącego nie ubywa.

Auto nie ma dpfa ani egru, jest zrobiony chip na 280KM, turbo było zakładane nowe pół roku temu

Podejrzewam wtryskiwacze (przebieg 235tyś km) - od jakiegoś czasu leje do paliwa specjalnej dolewki do czysczenia wtrysków

I teraz pytanie do was czy moje podejrzenia co do wadliwych wtryskiwaczy są słuszne?

Edytowane przez alladyn21
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

up:

wtryski sprawdzone teoretycznie wszystkie sprawne, odma ponoc ok bo jest ta bez filtra, silnik jak by troche nierowno pracuje, klapek w kolektorze nie ma i sa zaslepione.

wydaje mi sie ze za duzo pali ale komp 14l rzeczywiste 12l nie mam odniesienia

na kompie zadnych bledow

a mechanik rozklada rece