Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem: zginął mi dźwięk w fabrycznym systemie audio (nie ma dźwięku przy telewizji, radio, magnetofonie, nawigacji).

Mój samochód to e39 1998r z oryginalną navi (z małym monitorem).

Wiem, że całym dźwiękiem w mojej furze steruje tzw. moduł dźwiękowy w bagażniku i prawdopodobnie to on padł.

Moje pytanie brzmi: czy można to w jakiś sposób naprawić, czy w grę wchodzi tylko wymiana? Nie jestem zwolennikiem używek, bo ok pół roku temu kupiłem właśnie używany moduł i jak widać nie nacieszyłem się długo jego sprawnością.

Na module widnieją napisy:

BMW AUTORADIO BM24 TMC BECKER

65.12-6 907 130

BE 345715181899 EC: 110

INDEX: E 0E06.M KW: 24/01

a pod kodem kreskowym: *3457FX015181899*

Dodam, że do podłączonego modułu musi chyba dochodzić prąd, bo chłodniczka jest gorąca.

Bardzo proszę o sugestie, co z tym fantem zrobić, ew. gdzie go mogę naprawić.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Ze swojej strony mogę zaoferować ewentualnie taki moduł. Jeżeli masz w swoim systemie wzmacniacz, to jeszcze on mógł paść, ale raczej rzadko to się zdarza.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Dzięki,

Oddałem moduł do naprawy na Wolumen. Jutro będę miał info, czy udało się go naprawić.

Jeżeli nic z tego nie wyjdzie, zgłoszę się na pewno.

Pozdrawiam,

Piotrek

• 1 rok później...
Opublikowano
Dzięki,

Oddałem moduł do naprawy na Wolumen. Jutro będę miał info, czy udało się go naprawić.

Jeżeli nic z tego nie wyjdzie, zgłoszę się na pewno.

Pozdrawiam,

Piotrek

udało sie naprawić?

gdzie namiary :modlitwa: