Skocz do zawartości

[E39] sedan hak Westfalia - jaki Typ (numer) haka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Szukam i szukam i znaleźć nie mogę informacji, które nie byłby wzajemnie sprzeczne. Otóż chodzi o numer haka do sedana E39 produkowanego przez Westfalię, bo chciałem zamontować używkę (model z odpinaną kulą, który wymaga najmniejszej ingerencji w zderzak). Wiem, że są najczęściej numery (na tabliczce znamionowej Typ) 303 127, 303 134, 303 134A. Na stronie Westfalii brak info (pewnie już nie produkują w tej wersji i olali stare modele).

Wiele wskazuje na to, że Typ Westfalia 303 127 to kombi. 303 134 to sedan, chociaż w niektórych aukcjach podają że jednak kombi. 303 134A - nie wiem. Czy moglibyście posprawdzać w swoich samochodach jakie macie modele lub może ktoś wie/zna jak to w końcu jest. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Hak (belka) sam w sobie jest taki sam do sedana czy kombi. Różnica jest tylko w mocowaniach do podłużnicy.

Jutro popatrzę na numery haka.

Opublikowano

Będę wdzięczny za sprawdzenie numeru.

Niestety z tego co widzę, nie bardzo da się kupić same mocowania, więc siłą rzeczy i tak muszę szukać haka do sedana i to kompletnego.

Opublikowano

No niestety tabliczka z mojego haka ulotniła się.

Co do mocowań, to spróbuj zapytać np. w Auto-hak Słupsk. Ja kiedyś u przedstawiciela tej firmy kupowałem mocowania do haka E39 kombi.