Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Zbliżam się do 40tys km i zastanawiam się nad wymianą oleju w dyfrach i VTG. Skrzynia może jeszcze poczekać, ale chciałbym znać Waszą opnię :

a) Co ile wymieniać olej w dyfrach?

b) Co ile wymieniać olej w VTG (w/g mojej wiedzy to co 40tys km)

c) Co ile wymieniać olej w skrzynii (co 90tys km w/g mojej wiedzy)

Czy możecie też podzielić się informacja gdzie te oleje wymieniać w okolicach Warszawy? (Jakoś tak do BMW nie mam zaufania w "tak" skomplikowanych sprawach, w szczególności ze w/g nich te oleje są wieczne, choc ostatnio jak rozmawialem ze swoim doradca od warszawskiego dealera to sam sie smial jak to mozliwe, ze wieczne i sam sugerowalem, ze lepiej, zeby je wymieniac, choc oficjalnie nie może tego powiedzieć)

Opublikowano

Wg mnie w dyfrach można dłużej poczekać, 100 tys km spokojnie. Ale vtg i automat to tak jak piszesz. Sam po 40 tys zmieniłem w skrzynce i był dosyć zużyty.

Jedz do gorika, masz blisko. :cool2:

Opublikowano
Wg mnie w dyfrach można dłużej poczekać, 100 tys km spokojnie. Ale vtg i automat to tak jak piszesz. Sam po 40 tys zmieniłem w skrzynce i był dosyć zużyty.

Jedz do gorika, masz blisko. :cool2:

właśnie nie mogę znaleźć namiarów na niego, możecie poratować? Wiem, że jest w Legionowie.