Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Postanowiłem założyć ten temat aby poczytać trochę o pielęgnacji waszych 1 er i nie tylko.

Robi się ciepło więc postanowiłem wyjąć Karchera, wyjąć wszystkie kosmetyki i...

No właśnie ostanie mycie w moim wykonaniu odbyło się w listopadzie 2016 przed sprzedażą mojego E46. :|

Odpalam myjkę oplukije podwozie z soli i nadwozie z brudu następnie biorę pianę aktywna i pryskam

2.wiadra gotowe,szampon wlany a więc robimy...

Samochód który ma na sobie active foam'a bardzo przyjemnie się myje, czuć że lakier nie trze się i tym samym nie rysue.

Wszytko opłukuje więc biorę płyn do felg szczotka wiadro z wodą i do roboty- przy tej czynności niestety co drugie słowo to przekleństwo bo wpada mi płyn do oczu :idea:

Okej płuczemy całość następnie bierzemy irche i wycieramy.

Achh, jaki człowiek glupi,głupi że uzywa szczotek na bezdotyku.No niestety pełno mikrorys-do pracy!

Pasta lekkościerna ,szmatka i robimy-efekt niezly :)

Na porządne mycie przyjdzie czas latem a więc żadnych wosków nie nakladalem.

Jedynie Quick detailer do podkreślenia czerni

Oczywiście potem szyby środek i reszta drobiazgow :P

Macie jakieś doświadczenia z myciem- podzielcie się

E87

200km

6.9 do setki

:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam taką kolejność

1. Mycie, suszenie

2. Glinka

3. Usuwanie rys (np UC)

4. Clenaer

5. Odżywka

Kiedyś właśnie czytałem i koleś z forum polecał właśnie tak i powiem Ci szczerze że widać różnice.