Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

mam taki problem, lampka kontrolna airbag zaswieca sie na 2 sek po włączeniu zapłonu po czym gaśnie na krótko i ponownie sie zapala po 5 min jazdy gaśnie na dobre i tak za każdym razem.

Jaki interfejs kupić żeby sobie z tym poradzic szkoda mi wywalić w powietrze 200 zł bo tyle koleś powiedział mi przez telefon jeden magik próbował skasować miał program i jakis interfejs ale nie udało mu się stwierdził ze trzeba przeprogramowac moduł airbag. Inny znowu twierdzi ze cos przy siedzeniu pasazera nie tak.

Prosze o wskazówki z gory dziękuję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze, to :search: , bo na forum o poduszkach napisano już dziesiątki razy.

Krótko:

Żeby być pewien, że interface będzie działał, to musisz kupić komputer Boscha (wersja obojetna). Jeżeli jesteś centusiem, to możesz sobie również złożyć interface sam, poszukaj na forum.

Kontrolka poduszki nie zaświeca się bez powodu. Podstawą jest podpięcie pod komputer (tylko tak można skasować błąd SRS). Przy okazji należy zerknąć, co było powodem wystąpienia błędu i usunąć usterkę.

Kai