Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w X5 4.4 2001r podczas powolnego przyspieszania w okolicach 40-50km/h zaczyna bardzo mocno drżeć samochod, wrecz szarpac, serwisy automatow obstawiaja zepsuty konwerter ( sprzeglo hydrokinetyczne ), dodatkowym objawem jest ( czasami ) szarpniecie podczas ruszania oraz zbyt mocna redukcja z biegu 2 na 1. Samochod przeszedl 300km temu wymiane wszystkich olejow ( poza dyfrem ) oraz filtrow. Pytania mam 2 : czego to moga byc objawy, oraz czy mozna jezdzic z zepsutym sprzeglem hydrokinetycznym ( tzn az sie rozleci ) ?
Opublikowano
z wyzej wymienionych objawow mialem lekkie szarpanie przy predkosci 40-50 przy delikatnym przyspieszaniu i jezdzilem tak z 2 lata bo nie przeszkadzalo tak bardzo. zabka z 2-1 tez byla jak sie skrzynia rozgrzala. Przy starcie nie bylu u mnie problemow. Tak prawdopodobnie to skrzynia ale watpie zeby to byl tylko konwerter ;) u mnie konwerter okazal sie dobry ;) u ciebie prawdopodobnie tarczki i taki jakby koszyczek siadaja + prawdopodobnie uszczelnienia nie trzymaja juz. Trzyba rozebrac zeby sprawdzic Po prostu czeka cie remont , jak znajdziesz maly warsztat to w 3500 - 4000zl mozna sie zmiescic
Opublikowano
skrzynia jak sie konczy to w kazdej chwili moze pasc . Jak robisz dlugie trasy to bym nie ryzykowal tylko dlatego ze ja mialem farta ;)