Skocz do zawartości

[320d] Pompa wspomagania - pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Miałem przygodę z alternatorem, ale już zregenerowany i działa jak marzenie, jednakże wynikł inny problem - pompa wspomagania. Jakby była niżej niż alternator to problem bym zingorował do czasu aż by zaczeła wyć, ale jest niestety nad alternatorem, i leje na niego. Nie dość że szkoda alternatora, to tym bardziej ze zregenerowany. Dlatego tez proszę o pomoc w poszukiwaniach, głównie pewnie allegro / olx. Chodzi mi o używaną, chińczyków nie chce, a regeneracja odpada. Stąd moje pytanie na co zwracać uwagę przy kupowaniu, jak powinna wyglądać dobra, sprawna pompa. I nie chce odpowiedzi w stylu jest sucha, bo to niewiele mówi, jak będzie umyta to też jakoś jedynie na słowo sprzedawcy. Znalazłem na allegro kilka, w bardzo różnych cenach, od 50 do 200zł prawie. Na olx podobnie. A jak czytałem podobne tematy z tym związane to cena nie określa dokładnie stanu pompy. Bardzo prosze o pomoc osób, które się znają na tym.

Samochód 320d touring, 2000r, M47 silnik.

Allegro

OLX

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
Ewentualnie może ktoś z forumowiczów ma na sprzedaż? Po kontakcie z ludźmi każdy twierdzi że pompy w 100% sprawne. Tylko wiadomo, każdy chce sprzedać :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No niestety tak to jest z używanymi częściami. Szukaj z gwarancją rozruchową.

With mobilephone sent.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Chce podmienić swoją pompę w e 46 318d m47 numer oe 32416757465

Znalazłem na olx gośc chce sprzedać nową nie używaną na oko wygląda tak samo lecz numer inny i przypisany jest od do bmw e 36 32411092433

Pytanie moje czy ta pompa podejdzie do mojej buni?