Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów mam mały problem z moim 328i a mianowicie nie przeszedł testu na emisje spalin przy obrotach 2500-3000 co2 wynik 4,4 pierwsze badanie i potem 3,9 dopuszczalne 1,6

na wysokich obrotach 5000-6000 uzyskuje 1,4 ( ale nikt nie robi takich testów przy przeglądzie) w BMW rozkładają ręce i dalej wymieniają sprawne częsci za moje pieniądze jak na razie sondy lambda ,wtryski , przepływka i nowe oprogramowanie układowe, samochód nie pokazywał żadnych błędów ale mili panowie z bmw powiedzieli ze nie zaszkodzi wymienić

przebieg 51 tys samochód zakupiłem z przebiegiem 16 tys żadnych problemów aż do teraz

olej wymieniany co 10000

samochód głównie używany na autostradach

żadnego błędu w komputerze

silnik N20 180kw

to pierwszy przegląd samochodu po trzech latach, jakieś pomysły

gdzie szukać problemu czy to katalizator ???? ale przy takim przebiegu

dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano
Czy auto miało rozgrzany silnik na teście? Ponoć mało co przechodzi na zimnym silniku...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym patrzył w stronę wtryskiwaczy lub katalizatora. Brak błędów absolutnie nic nie mówi. Tyle innych testów, aby określić przyczynę problemów .
Opublikowano

witam

Na innej stacji tak samo ale udało się przy 3500 test o dziwo 1,3 co2 pan z przeglądu się zlitował i przepuścił

a przy 2500-3000 2,1 co2 a może to wina paliwa ??