Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Halo halo witam wszystkich ! :D

Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość .

Jestem posiadaczem E46 330Ci M54 z 2000r i od zakupu walczę z błędami P0171 i P0174 które wg forum wynikają z nieszczelności w układzie dolotowym ale to swoją drogą :8)

Dzisiaj chcąc sprawdzić prawidłowość działania przepływomierza odłączyłem go i po chwili podłączyłem na pracującym silniku co skutkowało spadkiem obrotów i chwilowym dławieniem się silnika.

Po powrocie do środka zauważyłem czerwoną kontrolkę wskazującą na błąd maty zajętości fotela/poduszki powietrznej której o dziwo przed odpięciem przepływki nigdy wcześniej nie było :mad2:

Komputer oprócz dwóch wcześniej opisanych błędów niczego więcej nie pokazuje i nie ma jak tego wykasować a kontrolka ciągle świeci się na czerwono. Dodatkowo siedząc w aucie z telefonem w poszukiwaniu podobnych problemów zaczął wariować mi nawiew, mimo ustawienia na najsłabszy nadmuch zaczął dmuchać jak szalony bez możliwości zmniejszenia ani zwiększenia siły nadmuchu - panel przestał reagować, mogę jedynie całkowicie wyłączyć nawiew, po ponownym włączeniu zaczyna znów dmuchać jak szalony :cry:

Ma ktoś jakiś pomysł czemu jednocześnie zwariował mi nawiew i wyskoczył błąd maty :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przypadek..jeż do wymiany i ogarnięcie maty.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeż właśnie zamówiony. Co do maty -jaki jest najlepszy sposób na naprawę bez emulatorów itp ? Słyszałem o prasowaniu tylko jak dostać się do tej maty ? Mam skórzane kubełki co może być dodatkowym utrudnieniem jak się nie mylę :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba wymiana, prasowanie nie zawsze pomaga albo pomaga na krótko, nie wiem jaki koszt, warto chyba spróbować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.