Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakiś czas temu zachciało mi się zmiany języka z niemieckiego na angielski. I zrobiłem to oryginalnym programem CDP+ który bardzo ładnie przeprowadził przeprogramowywanie języka i tak zaczęły się moje problemy.

Niby zegary działają poprawnie czyli prędkość, obroty oraz temperatura silnika działa poprawnie. Problemem natomiast jest pomiar paliwa w kotle oraz średnie spalanie.

Więc tak: średnie spalanie pokazuje 39,5L/100km i ekonomizer cały czas jak jadę wskazuje MAX. Jak odpuszczam gaz to schodzi na około 10L jak się zatrzymam to normalnie wskakuje na 0.

Na kompie pokazuje średnie spalanie 39,5L/100km i tak samo szybko spada wskazanie paliwa w zbiorniku. Jak wyłączę silnik i odczekam dłuższy czas to po odpaleniu wskazanie paliwa w baku wraca na normalny poziom czyli kilkanaście litrów więcej. Denerwuje mnie to strasznie więc dziś przy okazji że mi skopsał się klimatronik to sprawdziłem też te nieszczęsne zegary i wygląda to tak:

Na początek takie oto błędy generują zegary:

zegary.jpg

Tu kilka zdjęć jak są obecnie zakodowane:

zegary_2.jpg

zegary_3.jpg

zegary_4.jpg

A tu chyba widzę problem:

Consumption signal jest na jakimś dziwnym poziomie ...

zegary_5.jpg

I tu jeszcze kilka innych screenów z sekcji zegarów jeśli są istotne.

zegary_6.jpg

zegary_7.jpg

Nie znam się na tym aż tak bardzo ;/ co tu jest źle ?

Mam inpę - czy tym programem coś mogę naprawić ?

A może ktoś jest z okolic Wołomina lub Warszawy i za dobry trunek zechciałby mi pomóc ? :)