Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Jestem posiadaczem e 46 touring 2.0 d 2001 rok produkcji po lifcie. Jakiś czas temu byłem zmuszony wymienić silnik. Po złożeniu go w całość wystąpił problem z elektroniką skrzyni biegów tzn. komputer nie widział skrzyni i nie wyświetlały się biegi. Wymieniono okablowanie tzn. wiązki, kable, piny itd. Po tym zabiegu silnik pracował normalnie i wczoraj auto przejechało ponad 50 kilometrów bez żadnych problemów. Dzisiaj rano auto nie odpalił o i zapaliła się kontrolka skrzyni biegów. Nadmieniam iż przed wymianą silnika dwukrotnie również się zapalała. Obawiam się że skrzynia mi padła. Proszę o poradę. Edytowane przez Adi1978
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podpinaj komputer i podaj błędy silnika oraz skrzyni biegów albo od razu jedź do miłych panów zajmujących się naprawą asb.

W tytule brakuje dopisku 320da, jak nie dopiszesz to temat poleci do kosza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dowiedziałem się że prawdopodobnie trzeba wymienić sterownik od skrzyni. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy jest to możliwe ewentualnie poproszę jakieś podpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od kogo? Zacząłbym od aktualizacji softu w skrzyni.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
No właśnie. Dlatego chciałem się poradzić. Po wymianie silnika wszystko od nowa zostało wgrane także soft jest świeży
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Soft skrzyni też jest najnowszy jaki był dostępny do e46?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Raczej nie było programowania softu skrzyni. Ale też błąd ECU nie wyskakuje na kompie więc chyba jest ok jeśli o to chodzi. Szukam dalej i wstawiam na próbę caly moduł od skrzyni zobaczymy czy będzie efekt.