Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w poniższym filmiku przedstawiam cały problem.

Dodam że dźwięk ten pojawia się od około 2,5tys obrotów+ czasem jest, czasem go nie ma.

Pojawia się zarówno na gazie jak i benzynie. Podczas jazdy kiedy jedzie "na biegu" czy biegu jałowym problemu nie ma.

Pojawia się tylko kiedy deptamy. Zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku.

Dodam też że konsystencja oleju jest jak "woda". Mechanik powiedział że wymiana oleju powinna załatwić sprawę.

Pacjent: BMW e36 318i + podtlenek gazu

Link: https://youtu.be/PyT4pVpJHNc

Opublikowano

Zauważyłem coś nowego.

Dźwięk pojawia się tylko przy obrotach 2,5-3tys.

Po wciśnięciu pedału gazu dźwięk ucicha, po dopuszczeniu również. Pojawia sie wtedy jeżeli trzymam pedał przez kilka sekund w stałej pozycji i obrotach 2,5-3tys. Dodam że auto przy odpaleniu nawet w mrozy nic nie klekocze. Dzisiaj wymieniam olej na 10w40 wraz z filtrem, zobaczymy może pomoże.

Opublikowano
Zauważyłem coś nowego.

Dźwięk pojawia się tylko przy obrotach 2,5-3tys.

Po wciśnięciu pedału gazu dźwięk ucicha, po dopuszczeniu również. Pojawia sie wtedy jeżeli trzymam pedał przez kilka sekund w stałej pozycji i obrotach 2,5-3tys. Dodam że auto przy odpaleniu nawet w mrozy nic nie klekocze. Dzisiaj wymieniam olej na 10w40 wraz z filtrem, zobaczymy może pomoże.

moja beta zachowywała się tak samo i to były panewki, jeżeli masz kanał albo możliwość podnieść auto na tyle aby mieć miejsce to zdejmij miskę i zobacz a jeżeli nie jesteś w stanie sam to na warsztat skocz za sprawdzenie tego nie powinni dużo skasować.

• 1 miesiąc temu...