Skocz do zawartości

[e46 320d 2.0] Temperatura silnika spada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Wiem, że było dużo tematów, ale generalnie nie jestem pewien co do informacji w nich, więc opiszę swoją sytuacje i może komuś to później posłuży jak dojdziemy do jakiegoś wniosku. Moja bawarka stała 2 tygodnie w garażu przy chłodniejszych temperaturach. Po powrocie postanowiłem pojeździć trochę i zauważyłem, że temperatura silnika już nie zachowuje się tak jak się zachowywała. Nawet jak przejadę 30km to temperatura silnika nie osiągnie pionu całkowitego ale w kabinie robi się ciepło, nawet bardzo, zależy jak ustawie temperaturę. Jak jadę szybciej to temperatura spada poniżej albo równo z pierwszą kreską.

- Test7 - 75 stopni, jak jade szybko to spada do 69 nawet.

- Na postoju auto osiąga pion lecz też to trwa

- spalanie 7.9 (pokladowe)

- Żaluzja cały czas zamknięta, otwiera się po zgaszeniu.

- Na wyłączonym ogrzewaniu jest lepiej, jak włącze ogrzewanie to znow spada o kilka mm

Pytanie czy to na pewno główny termostat? Czy zacisnąć wąż i wtedy pojechać do pracy i zobaczyć czy będzie lepiej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesteś nowy, więc zaczynaj od czytania regulaminu..podpinamy się pod istniejące tematy. Odnośnie problemu - oczywiste, że termostat główny jest do wymiany, co zimę jest srylion takich samych pytań.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.