Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym pokazać swój samochód

Jest to BMW E36 w nadwoziu coupe

Samochód jest z 1993 roku

Pod maska było M50b20 , aktualnie znajduje się tam M50b25nv bez LPG i to się napewno nie zmieni :)

Auto posiadam od 2 miesięcy

Wyglada normalnie , niczym się nie wyróżnia , ale ale urzekło mnie wiec postanowiłem troszkę doprowadzić do stanu ten samochód z racji tego ze jest troszkę do ogarnięcia wizualnie :)

Tutaj załączam zdjęcia samochodu po kupnie z starym układem wydechowym ( o tym będzie dalej )

http://imageshack.com/a/img923/3905/ass1ht.png

http://imageshack.com/a/img921/8022/E7dC1A.png

Wiec tak co auto posiada na wyposażeniu , jest to typowy "biedak"

- Wspomaganie kierownicy

- Skórzane fotele + boczki

- ABS

- El. Szyberdach

- 2x el. Szyby

- Tylne szyby uchylne

- Czarna podsufitka

- Centralny zamek

I to by było na tyle :)

Z zewnątrz ?

- Alufelgi 17" M contour

- Sprężyny HR

- Żółte amortyzatory Koni

- Założone przednie lampy Bosch soczewka

- Wymieniony układ wydechowy był jakiejś dziwnej konstrukcji z dospawana końcówka

Założony został ori z E46 325 , od kolektora zostały poprowadzone 2 osobne rury aż do samego końca wszystko ładnie wyglada i bardzo ładnie brzmi.

Z tego co jest to na tyle :)

Co w planach ?

Na dzień dzisiejszy do auta mam zakupiony nowy zderzak M przód , nowe nakładki progów M , nowe kompletne progi, nowy błotnik (był zdezelowany), nowa maska (stara była w szpachli ) nowy grill (był przyrdzewiały , nowy ma otwory na spryski które tez chciałbym monitować ) , nowe dymione kierunki przód , nowe dymione halogeny przód . Wszystko to będzie złożone ładnie do kupy... Ale ... ale najpierw auto idzie do lakiernika ... będzie zmiana koloru z calypsorot metalic (który ktoś bardzo upośledzała na tym aucie ) na brokatrot metalic (259) termin umówiony jest na 20 marca wiec po malowaniu będzie auto do kupy poskładane. Będzie może dokupywany nowy zderzak M na tył by wszystko kupy się trzymało.Nerki pójdą w czarny kolor. No i myśle ze pod koniec Kwietnia, lub na początku Maja wskoczą felgi Dare RS

Co do wnętrza to chciałbym zamontować

- kierownica M technik II

- OBD 17

- Podłokietnik

- Panel Climatronic

- Może wymiana foteli na Sportsitze

- DELIKATNE ściemnienie wszystkich bocznych szyb + tylnej

Wiec to na tyle z moich planów :)

Myśle ze wszystko jasno przestawiłem :) oceniajcie i komentujcie :)

Pozdrawiam Tomek :)

Opublikowano
Plan ciekawy, najważniejsze to teraz skrupulatnie go realizować i utrzymać auto w jak najlepszej kondycji :) czekam na foto po wyjeździe z lakierni :D i mógł byś dostawić jakieś zdjęcia wnętrza auta :)