Skocz do zawartości

Dokladka zderzaka- Alpina vs ac schnitzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie planuje założyć dokładkę na przód i nie mogę sie zdecydować, jak wam się wydaje która lepiej wygląda w e39? Przy okazji zapytam osoby które kupowały z alledrogo a napewno takie są, jak to zamontować, czy są jakieś zestawy do montażu?

I czy montuje się je do seryjnych nadkoli tych krótkich?

Opublikowano

Odpowiedź jest chyba prosta:

jeśli masz Alpinę, to dokładkę Alpiny montuj.

Jeśli masz cały pakiet AC Schnitzer (współczuję, jeśli tak, bo wygląda strasznie odpustowo), to montuj ACSchnitzer.

W przeciwnym wypadku nie rób nic. Co najwyżej załóż zderzaki M-pakietowe - wygląda to dobrze i nieco odmładza auto. Reszta to wiejski tuning.

Opublikowano
Zderzaki m wiadomo że są fajne ale też fajnie się cenią. Mam zwykła wersję przedlift i zderzak przynajmniej z przodu jest brzydki i dokladka napewno będzie na plus i nie oznacza to chyba odrazu Agro tuningu..
Opublikowano

Kup zamiennik zderzaka m-pakietowego. Wiele osób ma i jest zadowolonych, ja też na wiosnę będę rozważał. Ori używki chodzą zdaje się po 1500zł, a nowy zamiennik z dobrego plastiku ABS jakieś 400zł (+lakierowanie 300-500zł).

Dokładka moim zdaniem niewiele poprawi, a nawet wizualnie zaszkodzi (pomijam kwestię że prędzej czy później rozpadnie się dokładka po bliższym spotkaniu z krawężnikiem).

Opublikowano
Ok,dzięki za odpowiedź a czy ktoś się orientuje czy to małe nadkole musi być jakieś specjalne pod dokładkę czy zakłada się ja na tą seryjna?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do zderzaka mpakietowego muszą iść nadkola krótkie mpakietowe, nowe 900zl sztuka. Używa prawie nie do kupienia. Osłona pod silnik też inna. Nowa 2200 zl

Dokładną Alpina idzie na seryjne nadkola.

Opublikowano
Nadkola są dostępne w zamienniku, podobnie jak cały zderzak. Wiele osób chwiali, że zamiennik pasuje idealnie, a kosztuje jakieś 400zł + nadkola (zamienniki za kilkadziesiąt zł). Nie wiem natomiast co z osłoną pod silnik w przypadku zamienników - może ktoś się wypowie, kto wymieniał u siebie zwykły zderzak na m-pak zamiennik.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Siemano też chce kupic dokladke zderzaka bo mi pekla mam problem z wyborem moja e39 2002r. Moze jakies ciekawe propozycje?