Skocz do zawartości

Centralny zamek- podwojne ryglowanie, to jzu bylo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam podobny problem do wielu kolegow co maja e36. Mianowicie chodzi o zamykane auta. Po pierwszym zamknieciu wszystkie drzwi sie otwieraja, po drugim dopiero auto sie zamyka. Wiem co moze byc przyczyna..ale nie wiem przy ktorym masterze jej szukac. Mianowicie problem u mnie jest taki..po pierwszym zamknieciu wszystkie drzwi sie otwieraja oprocz strony pasazera. Strone pasazera zawsze musze recznie otwierac (no praie zawsze..przewaznie mam takie problemy po umyciu auta). Gdy siedze w samochodzie i zamykam auto czarnymi koncowkami (przy szybach) (strona kierowcy oraz strona pasezera) to wszedzie zamykanie dziala( chodzi mi o to ze centralny zamek zamyka wszystkie drzwi zamykajac strone pasezra jak i kierowcy). Gdzie mam szukac przyczyny? Master przy drzwiach pasazera czy moze tylnia klapa?

Dzieki za odpowiedzi!

Opublikowano
Problem rozwiazany! Usterke znalazlem w wiazce kabli (przetarte 2 kable) w bagazniku kolo zawiasu klapy bagaznika.