Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=163&t=299306

Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy BMW

Jestem z żoną na etapie wybierania samochodu na nasz PIERWSZY RODZINNY samochód... Mamy budżet max 90 tys zł i mam dwa auta na głowie - Mazda 6 sedan 2015 używany i BMW seria 3 rocznik 2013 z około 150 tys przebiegu auto moich marzeń... Niestety musi być touring gdyż bagażnik w sedanie jest baardzo mały... Jeździmy na krótkie dystanse więc marzy mi się 328i ale 320d też jest w opcji. Plusem na korzyść Mazdy jest to że jest to prawie nowe auto i z niewielkim przebiegiem , a w BMW pewnie przy przebiegu 150 tys miałbym koszty ...

Co mnie bardzo zastanawia i sprawia że potrzebuję Waszej pomocy to koszty ubezpieczenia i ewentualnych napraw tych dwóch samochodów ...

Czy BMW F31 jest rzeczywiście tak drogie w utrzymaniu i naprawach w porównianiu do np Mazdy6?

Mając doświadczenie z użytkowania trójki BMW czy możecie mi podpowiedzieć... ?

Opublikowano

Z puntku widzenia portfela to niestety Mazda..

Z takim budżetem akurat trafiasz na BMKę, która okres potencjalnej bezawaryjnej jazdy ma już za sobą i mogą sie pojawić koszta.

Zależy też od konfiga, ale jak masz np. adaptacyjną zawiechę to w przypadku kwasu, tanio nie będzie.

No i jeszcze 28i też były na początku awaryjne i były poprawiane aż do 2015... Także jak już taki starszy to brałbym 20d i ze stałą zawiechą. Resztę powinieneś dźwignąć w razie W.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.