Skocz do zawartości

tylnia rejestracja, przymarzanie szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowym posiadaczem bmw z zerową wiedzą na temat tego autka więc prosze bez hejtów ^^

Mam problem z tym że gdy zamkne auto z pilota, tylnie podświetlenie rejestracji oraz prawdopodobnie środek bagażnika czasami potrafi zapalić się bez powodu co powoduje wyczerpanie akumulatora... Co może być nie tak? Auto kupiłem od kolesia który ewidentnie ściemniał i nie powiedział mi o tym problemie a z chwilą kupna auta nie działało jedno ze świateł tylnich. Myślałem że to problem żarówki lecz dzis metodą prób i błedów okazało się ze był wyjęty jeden z dwóch bezpieczników który był odpowiedzialny za oswietlenie tylnich rejestracji oraz właśnie za reflektor. Fajnie by było gdybyście mnie nakierowali co to może być ;p

Drugim problemem który posiadam to taki że autko jest trzymane na zewnątrz i gdy jesli serio niska temperatura to zamarzają szyby co stanowi duzy problem ponieważ posiadam coupe. Myślicie że pokrowiec na auto wystarczy i rozwiąże problem? Może znacie jakieś inne rozwiązanie ;p

Dzięki za uwagę i dajcie jakieś propozycje :)

Opublikowano
Na szyby proste rozwiązanie, osusz uszczelki i nasmaruj silikonem do uszczelek lub wazelina techniczna, co do świateł to podejrzewam gdzieś przetarte przewody w klapie i się stykają lub robią zwarcie