Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam problem jak na złość w święta gdzie mało kto ma czynny warsztat.

Otoż dzisiaj po powrocie z dłuższej trasu i około godzinnym postoju w domu po wciśnięciu start stop samochód nie odpala.

Zapalają się kontrolki słychać przekaźniki wszystko w normie a jednak rozrusznik nie kręci i w dodatku nie pojawia się ikonka inormująca aby odpalić samochód trzeba wcisnąć sprzegło. Chciałem się tam dostać, ściągnąć plastik pod kierownicą jednak nie mam kluczy torx. O dziwo poruszanie tymi plasikami osłaniającymi pedał sprawiło że parę razy normalnie odpalił.

Moje pytanie brzmi czy jeżei uda mi się tam dostać mogę ominąć ten czujnik na te parę dni bo jutro raczej nigdzie nowego nie kupię.... Wiem napewno że nie bedzie działał tempomat.Prosze o radę.Pozdrawiam

Opublikowano

Raczej nie bo nie ruszałem autem tylko plastikiem obok pedału sprzęgła a pozatym zawsze po dwukrotnym wćiśnięciu przycisku start stop na wyświetlaczu pokazywała się informacja aby uruchomić auto trzeba wcisnąćsprzęgł (ikonka uta na pedale z napsiem start) a teraz tego nie ma .... Dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam