Skocz do zawartości

[316i] Brak grzania i centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam E30 1989 rok silnik M40B16

Problem jest taki - mimo że układ wygląda na odpowietrzony (z przelewu płyn leci stałym strumieniem) termostat się otwiera przy tych znamionowch 92 st (sprawdzałem go) temperatura zatrzymuje się między drugą a środkową kreską i ani drgnie dalej.

Problem jest też z nawiewem - węże od nagrzewnicy (dolny i górny) są ciepłe a mimo to nie dmucha nigdzie na ciepło.

Problem mam też z zamkiem - centralny został odłączony całkowicie z przednich lewych drzwi i wiązka z mikrowłącznikiem leży na dole drzwi. Ma ktoś zdjęcia jak to powinno być podłączone. Gorszy problem jest że drzwi się zamykają tylko guzikiem. Kluczykiem mogę przekręcić w prawo ale zamek się nie zamknie. Da się tylko otworzyć. Z tego co się przyjrzałem to problem nie jest w mechaniźmie zamka tylko w tym zamku co się wkłada kluczyk. Tam jest taka dziwna mała sprężynka i nie wiem w jaki sposób ma to zamykać drzwi.