Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. nie dawno kupiłem bmw e39 3.0d lift. na początku nie chciała wogołe odpalać. Paliła tylko na plak. Zrobiłem próbe przelewową okazało się ze 3 wtryski robiły przelew. Zostały wymienione. Teraz auto bez problemu odpala tylko pracuje na wolnych obrotach po dodaniu gazu gasnie. Odpala znowu ok. Wydaje mi sie tak jakby dłużej chodziło to coraz wiecej moge dodac gazu. wcześniej przed wymiana wtrysków też miała tak że potrafiła podczas jazdy zgasnąć. Prosze o pomoc. pozdrawiam
Opublikowano
tak, mógł być od tego, ale jest parę innych podzespołów, które również są odpowiedzialne za ciśnienie na listwie, przede wszystkim musisz podłączyć pod komputer zobaczyć co tam się dzieje, czy są błędy, jakie masz korekcje, ciśnienia itd. bez tego nie ma co czarować i szukać. Może być to pompa w baku,wysokiego cisnienia, zawór regulacji na pompie ,progówka itd itd ps zmieniałeś filtr paliwa? jesli nie, to zmień, bo nie wiadomo poprzedni właściciel kiedy to robił,a to ważne, ty bardziej w zimę, bo się tam woda zbiera.