Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Jestem początkującym forumowiczem dlatego proszę o wyrozumiałość i pomoc. Byłem szczęśliwym posiadaczem Bmw e90 z 2011 roku z silnikiem 2.0 d 184km. Wersja indywidual edition. Szczęśliwym ponieważ posiadam auto 5 dni jedyna rzeczą jaką miałem zrobić była wymiana szyby, która miała miejsce w sobotę Przechodząc do konkretu przed wymiana szyby działały mi normalnie światła dzienne, ringi. Nie do końca jestem pewny czy to od tego czasu ponieważ uczę się tego auta, i problem z ich nie swieceniem zauważyłem dopiero dziś. Prośba o pomoc czy miał może ktoś coś podobnego lub wie gdzie szukać. Postaram się wrzucić zdjęcia. Komunikat to Side and daytime diving lights on left failed. Halve the problem checked by the nearest bmw service. Taki sam drugi komunikat dotyczy strony prawej. Światła Xeon świeciły całe na biało. Komunikat odczytałem bodajże z navi professional. Dzięki za pomoc.
Opublikowano
i to sie stalo zaraz po wymianie szyby?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
tylko ringi powinny swiecic caly czas i sa niezalezne od czujnika zmierzchu

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Ciężko mi stwierdzić czy może to mieć coś wspólnego. Lusterko było ściągane. Szybę zamówiłem z pilkingtona oryginalna. Dodatkowo z rana zobaczyłem niewielka kałuże pod lewa strona z przodu. Czuć to jakby był to płyn do spryskiwaczy. Wieczorem jeszcze zagladne dokładniej. W sumie powinienem jutro się czegoś więcej dowiedzieć bo umówiłem się do dobrego mechanika co robi tylko bmw. Dam znać jak się coś wyjaśni.
Opublikowano

Kałuża wyjaśniona - leje ze spryskiwacza reflektora. Włożyłem rękę poruszałem nim niby zaskoczył. Mam nadzieję że to tylko jednostkowy przypadek. Jak nie to ponoć trzeba kupić 2 bo poleci zaraz drugi.

Więc przynajmniej jedna sprawa wyjaśniona zostają ciągle te nieszczęsne ringi.

Opublikowano
Zamykam sprawę. Dla zainteresowanych okazało się że podczas wymiany szyby poprostu zarabali żarówki led. Szkoda gadać. Jutro ich odwiedzę jak się nie znajdzie winny to napisze nazwę firmy. Pozdrawiam.