Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

zaznaczę że szukałem podobnego problemu ale było tylko w dziale serii 5

mam taki problem, samochód to 335D 2007r

climatronik, po nastawieniu na 26-27-28 czyli max wieje ciepłem-gorącym powietrzem z kratek od strony kierowcy a od strony pasażera wieje srednio ciepłym a po zmniejszeniu na 23 i niżej wieje w ogóle letnim

termostaty sprawne wymienione, samochód trzyma temperaturę 90stopni

nagrzewnica się skończyła?

Opublikowano
Czytalem o tym bo mialem problem odwrotny - z klimatyzacja. I o ile u mnie to bylo brak czynnika to przy cieplym powietrzu rzekomo jakies tam silniczki nagrzewnicy sie nie otwieraja i nie puszczaja prawidlowo powierza. Nalezaloby wymusic pojedyncze poruszenie kazdej z klapek z osobna i sprawdzenie ktora nie dziala. Kiedys mi to pokazywal mechanik ze swoim modulem delphi.
to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
W moim aucie w zeszłym roku strona pasażera nie grzała. Strona kierowcy - ok. Jeździłem dosyć długo z awarią (bo sam, nikt nie krzyczał z boku że zimno) i nie byłem jej świadomy, tylko się zastanawiałem że coś długo mi prawa strona auta odparowuje :roll: Diagnoza: nagrzewnica. Kupiłem firmy Denso - ta firma dostarcza nagrzewnice na pierwszy montaż do BMW. Zapłaciłem około 300zł. Na razie działa.
Opublikowano
nagrzewnica została kupiona przez serwis boscha w którym naprawiałem. Do naprawy należało zdemontować deskę rozdzielczą
Opublikowano
Ewentualnie zamiast kupować nagrzewnice zrób płukanie całego układu chłodzenia. Koszt nie duży, a często pomaga. Tak sie dzieje dlatego że w nagrzewnicy zbiera się cały syf. Polecam najpierw przepłukać, dopiero jak to nie przyniesie oczekiwanego rezultatu brać sie za zmianę nagrzewnicy :D :) :)
Opublikowano
dzięki Rogal13, kupiłem z valvolaina środek na czyszczenie nagrzewnicy, odkamienianie, płukanie dało 10% cieplejszego powietrza ale nadal po lewej jest średnio :/