Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z dachem w swojej e36, mianowicie, wczoraj chciałem zamknąć dach (rozwinąć go nad głowe), dodam że mam w pełni elektryczny i jest taki problem,że po wciśnięciu przycisku składania dachu, otwiera się tylna klapa właściwie nie chce się otworzyć tylko uchyla się.

Postanowiłem zrobić inicjacje, pociągnąłem za wajchę wyczepiłem silniczki złożyłem dach manualnie, ponownie rozłożyłem ręcznie, wpiąłem silniczki i przytrzymałem przycisk składania dachu na wyłączonym zapłonie ok 20s, włączyłem zapłon po chwili tylna klapa się domknie i nie chce się otworzyć, słychać jedynie końcową fazę zamykania tych rygli jak silnik je zamyka i szyby idą w górę a dach nadal schowany w bagazniku. Wiecie co może być nie tak? Może coś źle robię?

Parę razy powtarzałem inicjację jednak bez skutku albo działo się to samo klapa się domyka,słychać silnik ten co domyka rygle nad szybą i szyby idą w górę, albo wgl nic nie reaguje i klapa się nawet nie domyka.

• 2 tygodnie później...