Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, padł mi sterownik silnika DME MS45.0. Mój to 12147541335 ceny kosmiczne około 1000 zł, znalazłem zastępczy o nr 12147548769 i cena przyzwoita 450 zł. Wiem że po podłączeniu do samochodu nie odpalę bo muszę przerzucić immobilizer, czy za pomocą programy Inpa albo czegoś podobnego da się to zrobić a jeżeli tak to poprosił bym o krótką instrukcję. Pozdrawiam
Opublikowano
Dziękuję za informację, podpowiedziecie czy o nr 7533651 też będzie pasował jest za 350 zł, jest on z modelu E65.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, kupiłem inny DME nic z nim nie robiłem tylko podłączyłem do samochodu i sypnelo mi błędami brak komunikacj po CAN. Myślicie że jest coś nie tak z tym sterownikiem czy trzeba go najpierw przeprogramowac.

ABS / DSC / Brake:
  Active Roll Stabilization / Rollstabilisierung
     CAN Engine Engine
       Code: 00D1E5
  Dynamische Stabilitaets Kontrolle / DSC
     CAN error message
       Code: 00D354
     CAN error message
       Code: 00D355
     CAN error message
       Code: 00D356
Airbag:
  Advanced Crash and Safety Management (ACSM)
     System is not released
       Code: 0093C5
  Satellite front left door / Tuer vorne links
     ECU OK, no Fault Code
  Satellite front right door / Tuer vorne rechts
     ECU OK, no Fault Code
  Satellite B-pillar left / B-Saeule links
     ECU not present/no response from ECU
  Satellite B-pillar right / B-Saeule rechts
  Satellite center / Mitte
     ECU OK, no Fault Code
  Airbag B-pillar left/ B-Saeule links
     ECU OK, no Fault Code
  Airbag B-pillar right/ B-Saeule rechts
     ECU OK, no Fault Code
Transmission Control:
  Transmission / Getriebe GS 19
     Timeout PM CAN
       Code: 005149
     Timeout DME CAN
       Code: 005140
  Transmission / Getriebesteuerung
  Gear switch / Gangschalter
Instrument cluster:
  Instrument cluster / Kombiinstrument
     EEPROM failure
       Code: 009317
     CAN signal fault engine
       Code: 00A3AD
     CAN signal fault cruise control
       Code: 00A3AF
  Central info display / Zentrales Display
     ECU OK, no Fault Code
  Head-Up Display
     CAN Message failure
       Code: 00A4F6 

Opublikowano
Nie wiem co piszesz nic więcej nie sprawdzałem ani nie robiłem, zastanawiam się tylko czy to jest normalne czy może jest padnięty ECU
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba uzgodnić kody isn, bez tego nie odpalisz auto, potem zaprogramować swój vin kod w uzywany dme, wykasowac błędy i przeczytać ponownie.
Opublikowano
Dziś był zmieniony wsad we Flashu ale błędy jak były tak są, chyba jednak jest padnięty będę szukał innego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś był zmieniony wsad we Flashu ale błędy jak były tak są, chyba jednak jest padnięty będę szukał innego.

tam jeszcze eeprom i procesor + nie jest wykluczone , że trzeba programowania lub kodowania, dlatego nie fakt, że złamany

Opublikowano

nie robie klonów dme, robi mi to znajomy. ale niektóre sterowniki po za isn, eeprom, trzeba przelecieć dme winkfp z wpisaniem VIN mimo tego że inpa pokazuje zgodny. i kodowanie oczywiście. Lub zaznaczyc wymiane dme w ista wtedy zrobi z automatu.

Podłączajcie używane sterowniki silnika, liczniki, bez czyszczenia i przygotowania. Tak to jest metoda ! :duh:

Opublikowano
nie robie klonów dme, robi mi to znajomy. ale niektóre sterowniki po za isn, eeprom, trzeba przelecieć dme winkfp z wpisaniem VIN mimo tego że inpa pokazuje zgodny. i kodowanie oczywiście. Lub zaznaczyc wymiane dme w ista wtedy zrobi z automatu.

Podłączajcie używane sterowniki silnika, liczniki, bez czyszczenia i przygotowania. Tak to jest metoda ! :duh:

Może ktoś by mi to ogarnął zdalnie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Może ktoś by mi to ogarnął zdalnie?

Potrzebny twój CAS i nowy DME .

Edytowane przez temsky740
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Klonowanie z pomocą chińskich programatorów już w co drugim garażu robią, a ISN znaleźć w pamięci - niestety szału nie ma.