Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam Bmw E90 2.0L koncowka 2005r

wracalem z Polski do Francji i przed samym domem 10km spadl mi pasek wieloklinowy chyba tak sie to nazywa :) po wizycie w garazu powiedziano mi ze wszystki rolki do wymiany , pompa wody rowniez i na dodatek sprezarka klimatyzacji z powodu jak sam sprawdzilem ze ma naprawde nie wielkie luzy kolo od tej sprezarki :( jestem laikiem i nie wiem czy nie chce mnie naciagnac na koszta , pytanie do ekspertow czy jesli sa delikatne luzy czy moge zakladac pasek i jezdzic dalej ? mechanik twierdzi ze spadnie po 100-200 km jesli tak to puzniej bede mial tylko pasek do wymiany czy moze sie zepsuc cos jeszcze prosze o rade

Opublikowano
Jeśli są luzy mocno wyczuwalne to należy wymienić. Koło od Klimy można zdjąć i wymienić w nim samo łożysko. Rolki jeśli hałasują to do kosza
Opublikowano

Witam

Dziekuje za odp wl wracam od mechanika sprawdzalem jeszcze raz te kolo luzy nie wielkie ale jak krece to slychac lekie grzechotanie :( zdecydowalem ze ma zamowic nowa koszt 500€:(

Jeszcze raz dzieki za odp