Skocz do zawartości

Felgi + Opony Zimowe BMW E90 - jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. We wrześniu tamtego roku kupiłem BMW E90 sedan z 2005 roku na felgach 18' - mpakietowych i oponach potenzy (225/40 r18). Jakoś tak się złożyło wtedy, że miałem operację nadgarstka i samochód przezimował w garażu. Mam w zamiarze kupić jakieś stalówki + opony zimowe do nich. Chciałbym się zmieścić w 2000 tysiącach. Moglibyście coś polecić? Dziękuję :wink:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Te felgi w tym rozmiarze z ET 44 są do E87, do E90 powinny być ET34.
Opublikowano
  • Autor
Jest problem, ponieważ już je zakupiłem. Ogólnie nie będzie problemu z jazdą i wejdą? Nie chodzi mi o wygląd, tylko żeby przejeździć zimę :?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Te co kupiłeś będą głębiej wchodzić w nadkole o 1cm w porównaniu do zalecanych z ET 34, na pewno będzie to gorzej wyglądało a czy będzie ocierało to nie jestem w stanie powiedzieć, być może nie ale to już sam sprawdzisz.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie za odpowiedź, napisałem maila do gościa, może jeszcze nie wysłał paczki i zwróci pieniądze
Opublikowano
Będą mocno schowane ale nie będą przycierać. Ja mam letnie 17 cali et46 i dają radę. W zimie to na plus schowanego koła bo nie chlapie tak po aucie
Opublikowano
  • Autor
Dzięki, jestem spokojniejszy, gdyby paczka już została wysłana :) Bez sensu byłoby wracać i płacić kuriera z takimi gabarytami
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zawsze mozesz zalozyc dystanse. Opony zimowe polecam continental ts850, najlepsza opona zimowa na jakiej jezdzilem, jest juz nastepca, ale nie mialem przyjemnosci wyprobowac :wink: za 16 placilem ok 350,- wiec idealnie pasuja do budzetu :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.