Skocz do zawartości

problem z pilotem centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem bmw e87 120d

I pojawił się pierwszy problem mniej wiecej w lato. Otóż mój pilot dzialal z odległości około 20 metrów. dzis jest to dotykanie pilota prawie do szyby.. no lipa straszna. Bo jak domykac szyby z odleglosci skoro tylko w odleglosci 10cm pilot dziala.. wymieniłem niby akumulatorem który jest zwykła bateria Ale to niestety nic nie zmieniło.. problem dotyczy obu kluczyków. Nigdy nie wyswietlil się błąd o słabej bateri jeśli taki istniej.. jakieś pomysły by rozwiązać ten problem ?

Opublikowano

Moze wzmacniacz anteny ?

Znajduje sie z tylu w gornej czesci klapy za swiatlami stop.

Wysłane z mojego E6533 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
No właśnie podobno tak. Ale kilka wskazówek jak to odkręcić i czy ja poznam zepsuty ten wzmacniacz czy po prostu wymienić ?
Opublikowano

Musisz tylko wypiac gorny plastik, wzmacniacz jest zaraz za nim przykrecony do klapy.

Chyba najlepiej byloby by podmienic go z innym i sprawdzic zasieg dzialania pilota.

Wysłane z mojego E6533 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
No tak warto byłoby sprawdzić a jeśli sprawdzić to każdy będzie pasować czy jakieś cyferki symbole cos ? Czy tylko ze e87 wystarczy ??
Opublikowano
  • Autor
Cóż powiedzieć.. to całe diversity to tylko wzmocnienie anteny od radia.. założyłem inny ten wzmacniacz i nic. Odlaczylem to całkowicie i też bez zmian.. także to chyba nie to.. jak odlaczylem to tylko radio przestało działać.pomysły ??
Opublikowano
  • Autor
Panowie czy ktoś może powiedzieć jaką mają powinność tę kabelki od całego diversity bo wchodzę dwa od anteny i dwie jakieś małe kosteczki
Opublikowano
  • Autor
Blisko 100 wyświetleń więc chyba bardzo aktualny problem a czy ktoś potrafi doradzić coś więcej niż aso? Bezpieczniki 2,19,56,57 sprawdzone ..
Opublikowano
  • Autor
A co mamy w lusterku wstecznym ?? Czy to nie jest odbiornik pilota ??
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy udało się rozwiązać problem :-) ?

Mam podobnie...pilot ( jeden jak i drugi) dziala dopiero z 2metrów :-/

• 3 lata później...
Opublikowano
Wymieniłem akumulatorek w pilocie. Nic to nie dało. Pilot działa najlepiej gdy kieruje go w strone przedniej części auto. Jakiś moduł, wzmacniacz padł ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zależy gdzie masz odbiornik. Jedne miały moduł diversity w klapie, tam gdzie trzecie światło STOP, a inne tak jak mój w lusterku wstecznym.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano

A czy moduł ten wymaga kodowania po wymianie?

Lusterko wsteczne mam z pilotem i fotochromem. Chrom oczywiscie rozlany... Czy to moze miec wpływ ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie wymaga kodowania.

Jak masz minimalne pojecie i miernik, możesz go obmierzyć.

W lusterku jest płytka do obsługi pilota. Lusterko nie musi być sprawne.

Jakie masz auto? Najlepiej podaj 7 ostatnich znaków VIN.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano

E87 2004 120i końcówka vin js55997

Jutro bede mial chwile to porozkręcam auto we wskazanych miejscach :-)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To masz ten moduł diversity. Znajduje się jak na schemacie pokazano

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/65_1486-elementy-poj-anteny-dachowej/vJS55997

Tu masz filmik jak stwierdzić, czy to wiązka w klapie jest uszkodzona, czy sam moduł. Często woda go zalewa i gnije w środku.

Opublikowano
Rozebrałem dzis lotke. Rzeczywiście jest tam wspomniany moduł. Niestety wygląda inaczej niz na filmie. Z jednej strony wchodzą w niego grube kable wyglądające typowo jak antenowe. Z drugiej strony są dwie wtyczki. Jedna czarna z pojedynczym przewodem. Druga fioletowa z trzema przewodami które idą dalej na szybę auta.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Rozmawiałem dziś z elektrykiem samochodowym. Powiedział ze e87 z początku produkcji miały wzmacniacz odbioru centralnego w lusterku. Dopiero w późniejszych latach dodano go do diversity w lotce.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jedne muały diversity, inne nie. Ja mam z 2009 i diversity brak. Odbiornik jest w lusterku.

Opublikowano
Gdy wypiąłem lusterko centralny z pilota przestał działać całkowicie. Zamówień drugie lusterko na podmiane.
Opublikowano
Lusterko wymienione. Centralny działa prawidłowo.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam. Miałem u siebie taki sam problem. Antenę znalazłem w lusterku wstecznym. Trzeba zdjąć oprawkę plastykową od szkła lusterka i wyjąć szkło. Za szkłem jest płytka czyli antena. Ja tylko wyczyściłem wtyczkę i zaczęło wszystko hulać. Pozdrawiam
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Kolego bezpiecznik nr 63 jest ok . Lusterko dzis podmienilem na takie same sprawne i nadal nie otwiera auta . Co to moze byc bo juz nie mam sily. Centralny dziala z przycisku na konsoli zamyka i otwiera . Brak juz mi sil co to jest . Moze ktos ma jakis pomysl ? Reszta dziala w aucie tak jak powinno dzialac.