Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ;)

Od kilku dni mecze się z uciekającym płynem z zbiorniczka wyrównawczego.

Samochód nie gotuje się, temperatura od 88 do 98 stopni odczytana z ukrytego menu.

Wiatrak śmiga. Przewody szczelne.

Płyn dosłownie się sączy spod korka w zbiorniczku wyrównawczym.

Samochód to BMW e92 2.0d (n47) 100 tys przelotu(ori) (bez dpfa i po chipie).

Mial ktoś podobny przypadek ? Termostat pompa wody czy co to może być ?

Pozdr!

Opublikowano

Helo

miałem dokładnie te same objawy zaczeło sie z rok temu potem pojawiło sie cisnienie w zbiorniczku z płynem i rosło stopniowo do coraz mocniejszego a potem silnik zaczął dymic na biało i okazało sie ze blok kaput opadła tuleja na 4 cylindrze 1 milimetr i silnik do remontu oby było U CIEBIE cos innego

Opublikowano
Helo

miałem dokładnie te same objawy zaczeło sie z rok temu potem pojawiło sie cisnienie w zbiorniczku z płynem i rosło stopniowo do coraz mocniejszego a potem silnik zaczął dymic na biało i okazało sie ze blok kaput opadła tuleja na 4 cylindrze 1 milimetr i silnik do remontu oby było U CIEBIE cos innego

Jakie objawy jeszcze miałeś ?

Ktoś podobna sytuacje miał ?

Opublikowano

witam

po odpaleniu silnika pare minut było oki puzniej zaczynało wyciskac płyn takie jakby na poczatku niewidzialne cisnienie najpierw sprawdzałem chłodniczke egr ale była oki a puzniej zaczeło się pojawiac cisnienie w zbiorniczku i potem poszło lawinowo Jesli masz silnik N47 D20A to kapota Prawda jest taka blok D20A ma wady i prawdopodobnie 100% tych bloków sie rozleci ze nawet podmiana nie załatwia problemu tylko przesuwa w czasie problem który wróci