Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam nietypową sytuacje, otóż sprzedaje kumplowi auto, lecz na razie nie spisujemy umowy z pewnych przyczyn, auto zostanie mu faktycznie pisemnie oddane za jakiś miesiąc, auto jest moje i mam na niego wykupione oc, lecz kumpel się ciut pośpieszył i chcąc dobrze wykupił oc na moje blachy na siebie mimo iż nie jest jego właścicielem ani nie widnieje w dowodzie. w tym momencie ja płace oc i on, chore nie? czy ja teraz w tym momęcie mogę wypowiedzieć oc? mi się wydaje że nie dopóki nie dostanie umowy kupna/sprzedaży lecz on twierdzi inaczej skoro mu go ubezpieczyli, z drugiej strony po co ja mam płacić oc skoro on to robi na moje blachy

Opublikowano
Zgadza sie, aby wypowiedziec umowe musisz to zrobic na podstawie umowy inaczej sie nie da, a to ze twoj kolega wykupil oc rzecz normalna tak dzialaja firmy ubezpieczeniowe, rowniez ty mozesz wykupic sobie kolejne na siebie dla nich liczy sie tylko pieniadz.