Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Zacznę od tego, że to mój pierwszy samochód, kupiłam go w lutym tego roku i nie bardzo mam w swoim otoczeniu kogoś kto by mi pomagał w tych sprawach.

Zaczynamy. Na jak długo "wystarczają" wam wycieraczki? Wymieniali mi tylną jakoś w marcu, a już znowu skrzypi na szybie i źle widać. Wydaje mi się, że to dość krótko,szczególnie, że nie kupowałam byle czego, tylko zapłaciłam w serwisie (jeżdżę do bmw olszowiec bo mam obok siebie) chyba 150zł. Mam rację że żywotność marna, czy przyzwyczaić się do wymieniania jej 2 razy w roku? Jeśli tak, to w ogóle jakie wycieraczki polecacie? Co kupić? Jechać do Olszowca zeby mi to zrobili czy w ogóle ich sobie darować bo przepłacam? Sprawa dość pilna, bo w czwartek jadę w trasę i chcę mieć to już załatwione

Kolejna rzecz, w moim samochodzie nie ma alarmu i zastanawiam się jaki może być koszt dołożenia go?

Dzięki :)

Opublikowano
Ja u sb kupywalem valeo za 3 szt dalem cos kolo 160 zl i pol roku minelo i juz marzą czy to przod czy tyl, chyba bardziej zainwestowac w bosha lub oryginal. Co do alarmu mysle ze kolo 500-800 zl musisz przygotowac.
Opublikowano
Ja przewaznie wymieniam raz do roku (no chyba ze widze ze juz nie zbiera). Wycieraczke sciagam z ramienia I wymieniam sama gume w sklepie motoryzacyjnym. Koszt (wymienialem w ostatni weekend) to.... 10 (slownie: dziesiec) zlotych :D za przod zaplacilem cos okolo 30 zl.
Opublikowano
Ja przewaznie wymieniam raz do roku (no chyba ze widze ze juz nie zbiera). Wycieraczke sciagam z ramienia I wymieniam sama gume w sklepie motoryzacyjnym. Koszt (wymienialem w ostatni weekend) to.... 10 (slownie: dziesiec) zlotych :D za przod zaplacilem cos okolo 30 zl.

Ja niestety rok temu kupilem valeo xtreme czy jakos tak i gumy wycieraczki samej nie wymienie bo guma dolna jest zespolona z gorna i nie produkuja takich gum, w przyszlosci trzeba zwrocic na to uwage, aby gume mogl wymienic.