Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy, jest to mój pierwszy temat na forum więc jeżeli coś będzie nie tak to proszę o wyrozumiałość. Problem mam ze swoją e60 550i 2008r. Wskaźnik dogrzania silnika nie rusza się z miejsca, nie ważne czy auto jest ciepłe czy zimne wskaźnik stoi w miejscu. Kolejną sprawą jest to iż wchodząc w ukryte menu w obc wszystko działa jak należy tzn. Temp. Plynu chlodzacego, napięcie itp. lecz wchodząc w test nr 2 tzn. Test wskaźników nic się nie dzieje;/ coś było grzebane przy liczniku czy co? Auto jest bezwypadkowe. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :D

Temat poprawiłem, zapoznaj się z regulaminem działu. speed1211

Opublikowano
Chodzi mi o kreski po zewnętrznej stronie obrotomierza, robię test nr 2 testy nr 7 i 9 działają po odblokowaniu obc pod nr 19.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W samochodach po lifcie nie ma już żadnych kresek.

Pod punktem 14 albo 14.1 możesz zczytać błędy.

W punkcie 1 powinny być zapisane dane zegarów.

1. To nr. Vin

1.04 to data produkcji zegarów

Możliwe że ktoś wymienial zegary i nie zmienił nr. Vin

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Pod testem 1.04 wychodzi ze zegary są z 17.10.2008 czyli około miesiąc starsze od samochodu. Pod testem nr 14.00 wyskakuje "FS-EINTRAEGE1" może wiesz co to może być?
Opublikowano
Posiedziałem troszeczkę w obc i o dziwo test liczników zaczął działać ;D z tym że kreseczki na krawędzi obrotomierza stoją w miejscu nie mam pojęcia dlaczego. Dzięki za pomoc :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W modelach po lifcie BMW zrezygnowało z tych kreseczek tak że są one nieruchome, masz wszystko w porządku.