Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D dzisiaj po powrocie z pracy chciałem na szybko wymienić podstopnice ponieważ miałem dość mocno popękaną, myślałem że to chwilka ale niestety nie :duh: .

Okazało się że trzeba zdemontować osłonę pod kierownicą lecz mam problem z jedną "spinką"? i boje się ściągnąć listwę w progu żeby jej nie połamać, dlatego wole zapytać o porady by nic nie popsuć. Dodatkowo zamieszczę zdjęcia by nie było wątpliwości.

15128653_1032209570221304_620003681_n.jpg?oh=8c26d01d5b864ebf346ea71b858a9ac9&oe=5830DEA1

To ta spinka przy pedale gazu, nie wiem czy to ciągnąć na siłę czy co.

15086306_1032209716887956_1842505313_n.jpg?oh=8170c9d6ed884fa047cca6b17cb997ae&oe=582F9839

I listwa której nie chce połamać dlatego liczę na porady.

Opublikowano
Pierwsza spinka to kołek rozporowy wyciągnij rdzeń za łepek i wyjdzie a listwę ciągnij jak połamiesz spinki to kupisz nowe to groszowe sprawy.
Opublikowano
Pierwsza spinka to kołek rozporowy wyciągnij rdzeń za łepek i wyjdzie a listwę ciągnij jak połamiesz spinki to kupisz nowe to groszowe sprawy.

No wiem że to grosze tylko później szukanie tego/ czekanie na przesyłkę. To listwę ciągnąć w górę czy jakos na boki przepychać?

Opublikowano

Nie cytuj poprzedzających postów w całości, bo po co.

Nie wiem jak ciągnąć bo nie wymieniałem ale najlepiej bezpośrednio do góry, podważyć czymś. Niczego nie musisz szukać wszystko jest na alledrogo lub w sklepach i nie trzeba wcale tak długo czekać.

Opublikowano
Ta listwe pchasz w strone przodu auta i dopiero ci wyjdzie bez uszkodzenia.

Wielkie dzięki za pomoc niestety przeczytałem post po fakcie :D

Co do tego bolca z 1 zdjęcia to musiałem użyć obcęgów bo tak mocno siedział że ręką nie ma mocy, później trzymały 2 klipsy pod kierownicą ale to wystarczyło śrubokrętem rozszerzyć i wyskoczyło.

Co do listwy to podważyłem z lewej aż był "trzask", później tak samo z prawej i od dołu chwyciłem i wyskoczyła tak że dwa środkowe bolce zostały w listwie a boczne w karoserii, wystarczyło je później podważyć i wychodziły więc wyszło bez uszkodzeń :D.

Mam nadzieje że komuś to może kiedyś pomoże, a także dziękuje wam za pomoc :cool2:

A i co do podstopnicy to trzeba ją przesunąć trochę w stronę tyłu auta i następnie w stronę pasażera

• 4 lata później...