Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy istnieje możliwość fałszowania przebiegów, które są zapisane w bazie elektronicznej ASO?

Spotkałem się z następującą sytuacją: przebieg ok.200.000km, stan ok, pełna dokumentacja, ale pod maską kartka od wymiany olejowej z przebiegiem 318.000km. Sprzedawca tłumaczył się tym, że z tym mechanikiem miał sporo problemów, była wzywana policja i mógł po złości to zrobić. Książka serwisowa z naklejką z VINem itp. jest. W innym mieście(ok.1300km oddalonym od sprzedawcy) zaszedłem do salonu BMW i sprawdziłem historię serwisową w bazie elektronicznej BMW- zgadzała się z tą z książki serwisowej.

Pytanie brzmi: Da się to "załatwić"? Czy auto mimo to może być kręcone?

Opublikowano
Sprzedawca tłumaczył się tym, że z tym mechanikiem miał sporo problemów, była wzywana policja i mógł po złości to zrobić

Prosze cie takie bujdy to dzieciom mozna opowiadac, nie wierz mu za grosz, gdyby chcial to by ta kartke sam sprzedajacy usunal i nie wiedzialbys o tym, a tak poprostu wpadl przy tobie.

Czy istnieje możliwość fałszowania przebiegów, które są zapisane w bazie elektronicznej ASO?

Pamietaj, ze teraz jest wszystko mozliwe, przebieg mozesz sobie cofac przed przyjazdem do aso i nawet oni o niczym nie beda wiedziec. Zalatw sobie raporty z bmw check lub gdzie indziej, jezeli nawet ma krecone na te 300k a auto godne uwagi to masz duze pole do negocjacji. Wiekszosc aut ktorych szukasz i tak ma te pomad 300 a nie bedziesz nawet tego wiedzial bez dokladnego sparawdzenia.
Opublikowano

Nie wierzę w tą historyjkę, ale samochód był do rok- dwa w ASO serwisowany, 2 właścicieli i druki z przeglądów razem z przebiegiem... Każdy paragon za naprawy itp. Jest, a samochód w bdb jest.

Jest możliwość edytowania wpisów do historii serwisowej w ASO BMW?

• 2 tygodnie później...