Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje się ktoś jaką masę powietrza powinien mierzyć przepływomierz na luzie? w kg/h. Szukałem ale nie znalazłem...

Mój pokazuje 520+- kg/h, po przygazowaniu spadnie do 400 na pol do sekundy i na luzie przy 3000 ma 700kg/h. Wywaliło kilka błędów, jeszcze z EGR i sterowaniem turbo.

4B1C Przepływomierz powietrza 1; masa powietrza jest zbyt duża - stały.

4BB6 Przepływomierz powietrza 1; masa powietrza jest zbyt duża - stały.

4BC6 Temperatura powietrza dolotowego, sygnał;częstotliwość zbyt wysoka - stały.

Wg. mnie przepływka pada, co myślicie?

Opublikowano

Już chwilkę borykam się z problemem dziwnego zachowania silnika czasami, czasami falowanie na zimnym, czasami falowanie podczas jazdy i dławienie podczas ruszania czasami. Teraz to się nasiliło kilkukrotnie, i wywaliło check.

Jakie powinny być wskazania przepływomierza odnośnie zmierzonej masy powietrza?

Dodatkowo przy 5-10 stopniach na zewnątrz temperatura powietrza zassanego = 41 stopni +-.

Kable przepatrzyłem, jedynie mogłoby być coś nie tak na kostkach.

Wizyta u mechanika nieunikniona, prawdopodobnie w przyszłym tyg. a pytam dla zaspokojenia ciekawości.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
J

Jakie powinny być wskazania przepływomierza odnośnie zmierzonej masy powietrza?

Szczerze powiem - nie pamiętam. Właśnie ten parametr i przebiega w planie kontroli. Szukaj programu Ista D