Skocz do zawartości

BMW E61 3.0D 2005r Po wymianie elektroniki turbiny Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Proszę o pomoc z moim BMW E61 2005r 3.0D., a mianowicie została zregenerowana u mnie turbina mechanik jeździł samochodem na próbę i po rozgrzaniu auta wyłączało ją. Okazało się że elektronika turbiny (jedna część) po rozgrzaniu wyłączała ją i silnik przechodził w tryb awaryjny. Została ona wymieniona a wraz z nią kłopoty z turbiną skończyły się wszystko działa OK, ale nie działa natomiast pamięć w fotelu kierowcy, nie otwiera się z kluczyka (pilota) ani nie zamyka oraz co najdziwniejsze zawieszenie NIVO z jednej strony jest podniesiony do samej góry, a z drugiej opuszczony do samego dołu. Nad mienie również że nie pokazuje żadnego błędu po podłączeniu pod komputer - czasami pokazuje błąd poziomowania ale po wypoziomowaniu go komputerem wraca do starej pozycji z jednej góra z drugiej dół. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej zagadki z góry dziękuję za cenne odpowiedzi. Zaznaczę również że szukałem podobnych problemów lecz nie znalazłem.

Pozdrawiam