Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy skąd EWS w m57 bierze dane o przebiegu ? Przy wgrywaniu moda, pomyliłem plik, galletto się na chwile zesrało, wywaliło błąd seed key i po ponownym wgraniu dobrego, wszystko ok, poza przebiegiem w ews ? wszędzie jest 286tys. a w ews ponad 600tys... Przebieg sprawdzam Pa softem i wcześniej wszędzie przebieg był ten sam ;) Jak ja teraz pogonię furę jak będę zmieniał na lepszą :)
Opublikowano
Wiedzę że tłum ludzi do pomocy, adres w pamięci już znalazłem i ustawiłem poprawny, pytanie czy pa softem da się zapisać, jeśli nie to czym ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj pa-softem , jak da rade to zmieni, w najgorszym razie to wyzeruje

EWS EDYTOR jest do tego specjalny interfejs z oprogramowaniem, zobacz film

nie jest aż taki drogi ok 500zł jak poszukasz to kupisz to tyle co dorobienie kluczy i oczywiście można wtedy swobodnie dopisywać

sterownik silnika (ISN do odpalenia) do EWS z kluczami i same klucze też .

Raczej wgranie oprogramowania do DDE/DME nie ma wpływu na przebieg w EWS tak samo jak w liczniku

EWS ma własny zapis przebiegu dane pobiera z Kombi , co czasami można zobaczyć że się różnią między sobą nieznacznie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wychodzi na to że ews sczytuje przebieg ze sterownika, który aktualnie ma przebieg najwyższy tak przynajmniej się stało w moim przypadku. Do odczytu i zapisu wystarczy najprostszy xprog. Przebieg można znaleźć w dwóch miejscach specyficznym hex-edytorem.

Także zrobione, temat do zamknięcia. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wychodzi na to że ews sczytuje przebieg ze sterownika, który aktualnie ma przebieg najwyższy tak przynajmniej się stało w moim przypadku. Do odczytu i zapisu wystarczy najprostszy xprog. Przebieg można znaleźć w dwóch miejscach specyficznym hex-edytorem.

Także zrobione, temat do zamknięcia. Pozdrawiam

Brawo ! :cool2: