Skocz do zawartości

[e60] jedne drzwi nie otwieraja sie z pilota. Blad napinacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Mam problem z otwieraniem drzwi jedne te od kierowcy niechca sie otworzyc centralnie. Ale zamykaja normalnie. Z kluczyka normalnie zamykam i otwieram. Czy jestem zmuszony kupic nowy zamek z silownikiem? Druga sprawa to mam blad napinacza. Znalazlem pod siedzeniem kierowcy z lewej strony napinacz jest odpiety i kable bez wtyczki i popalone. Czym to moze byc spowodowane i czy wystaczy wymienic napinacz z pasem i nowa wtyczke? Tamten start prawdopodobnie zrobil zwarcie i poprzedni wlasciciel to olal
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda na uszkodzony zamek. dla pewności możesz sprawdzić próbnikiem czy dochodzą napięcia do zamka na otwórz i zamknij, próbnik powinien mignąć.

Warto też sprawdzić przelotkę czy wszystkie przewody są całe.

Z popaloną wtyczką przy napinaczu to dziwna sprawa bo sama się nie wypięła, a tam nie ma dużego napięcia żeby mogła się przypalić. Warto to sprawdzić i pamiętaj że prace przy napinaczach i poduszkach najbezpieczniej przy odłączonym aku.

Ja bym zmienił napinacz, kostkę z kawałkiem instalacji i podłączył komp.

• 6 lat później...
Opublikowano
Witam. Mam problem. Z centralnego i kluczyka nie otwierają i nie zamykają się drzwi tylne prawe. Słychać jak chodzi siłownik , ale nie reaguje nic. Ktoś pomoże ?