Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak od dłuższego czasu myślę nad wymianą układu wydechowego w swoim 30d. Problem, że nie mam żadnych pomysłów a internet jeżeli chodzi o F07 jest dosyć mocno okrojony.

Jedyne opcje jakie mi przychodzą do głowy do 35d lub 50i.

Może wiecie coś więcej w tym temacie? Zastanawiam się czy od takiego M5 lub czegoś od nie F07 będzie cokolwiek pasowało... :?: :?:

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanko. Czy aby GT z normą emisji spalin EU6 nie posiada przypadkiem tuż za turbo DPF a mniej więcej w środku układu wydechowego katalizatora jeszcze jednego? Przypadkowo sie na to natknąłem na bmwstore i troche się zdziwiłem.
Opublikowano

Dobra cały mój plan legł w gruzach. Okazuje się, że mam euro 6 czyli nie dość, że mam zasrany DPF to jeszcze się okazuje, że mam drugi katalizator właśnie w połowie auta. No i po temacie. Jeyną opcją jest kupienie drugiego tłumika końcowego i dospawanie go za katalizatorem lub pociągnięcie drugiej rurki na drugą strone jak to ludzie robią w E90.

Z tego co na szybko zoabaczyłęm to wersję xdrive mają tylko 2 katy

Opublikowano
Myślałem właśnie czy by nie uderzyć do MG z tematem ale jeszcze mam burze mózgów co zrobić z tym nieszczęsnym drugim katalizatorem. Chiałem wydech w stylu 50i ale dostać takie coś to jest cud.