Skocz do zawartości

Problem z odpalaniem, brak mocy n42

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio mam problem z moja e46. Posiadam silnik n42b8a. Przede wszystkim mam problemy z odpaleniem silnika, gdy jest zimny. Po odpaleniu trzęsie budą, nie wchodzi na obroty, chodzi tak jakby na 2 tłoki, nie reaguje na gaz. Dopiero po kilku próbach odpalania, w końcu załapie, lecz strzela w tłumik i we filter,faluje na obrotach i poza tym bardzo głośno pracuje, do póki nie zejdzie ze ssania. Poza tym brakuje jej mocy, często dławi się przy ruszaniu. Czasem podczas jazdy dostaję nagle mocy, i samochód jest nie do poznania, lecz to jest tylko na chwilę. Wyskakuje mi check. Błedy w inpie to przedewszystkim czujniki wałków rozrządu (podmieniałem,bez efektu), i jakiś błąd od kata, i ostatnio również chyba błąd od wału korbowego. Co to może być? Od czego zacząć? Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
Opublikowano
I przez to wyskakuja również błedy od wałku rozrządów? A co z rozrzącdem, czytałem, że może być rozciągniety łancuch, itd... Czy to tez może mieć znaczenie?
Opublikowano
witam jesli lanuch by sie rozciagnac to podczas odpalania słyszał bys charakterystyczny klekot przez chwilke az nie naprezyl by sie przez napinac.Najprawdopodobniej siadl ci czujnik położenia wału