Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Potrzebuje waszej pomocy. Kilka dni tema wymieniłem rozrzad i sondę lambda w mojej Bmw e90 318i 130koni. Po odebraniu samochodu od mechanika zapaliła się żółta kontrolka silniczek check engine. Wróciłem do nich podpieli samochód pod kompa i się okazało ze wyskakuje błąd od sondy lambda. Błąd skasowali i problem zniknął. Po przejechaniu paru kilometrów znowu zapaliła sie kontrolka. Wróciłem do mechaników na co oni mi odpowiedzieli ze ona będzie się pojawiać i nic z tym nie zrobimy. Samochód na zimnym silniku słabo wchodzi na obroty strasznie muli jak by się dlawil. Jak juz się trochę nagrzeje wszystko jest ok. Proszę o pomoc co robić bo to chyba nie jest normalne
Opublikowano
Rozrzad wymieniłem dla tego że już drugi mechanik powiedział mi ze jest w złym stanie. Sondę wymieniłem bo podobno wyrzucal od niej błędy i powiedzieli mi ze trzeba ja wymienić dla bezpieczeństwa samochodu. Po wymianie dalej błąd od sondy + cały czas swieci się kontrolka żółtego solniczka. Dodatkowo problem z wchodzenie na obroty i drżenie silnika. Nie wiem co robić
Opublikowano

Ale tu wygląda na to że mechanik coś zawinił skoro jest gorzej. Może źle rozrząd ustawił a jest tu co ustawiać. I bez odpowiednich blokad nie zrobi tego dobrze.

Specjalizuje się w bmw czy wszystko co się trafi?

Odebrałeś zepsute auto i mu zapłaciłeś?

Na odległość nie bardzo Ci ktoś napisze rozwiązanie. Trzeba się udać do innego warsztatu. Napisz skąd jesteś.

Opublikowano

Raczej specjalizują się we wszystkim. Tak odebrałem i zapłaciłem mój błąd.

Obecnie warszawa. Pojechał bym gdzie indziej ale gdzie nie mam pojęcia. Może ktoś kogoś poleci byłbym bardzo wdzięczny.