Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam :)

Od kilku dni jestem szczęśliwym właścicielem E90ki. Postanowiłem zakodować parę opcji takich jak automatycznie odblokowujące się drzwi po wyjęciu klucz (moduł CAS) oraz DRL (moduł FRM) - światła dzienne. Wszystko udało się bez najmniejszych komplikacji jednak zauważyłem, że teraz szyby przednie nie chcą same się zamykać do góry (podwójny przełącznik). Postanowiłem więc przeprowadzić przyuczenie za pomocą programu INPA co jednak nie przyniosło żadnych skutków, szyby dalej z automatu otwierają się tylko w dół. Z tylnymi szybami takiego problemu nie ma.

Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć co jeszcze ewentualnie można zrobić aby uruchomić automatyczne zamykanie szyb ?

Edytowane przez maciek49912
Opublikowano

Sprawdź w module FRM czy masz:

FH_MAUT_ZU_AKTIV_FAT aktiv

FH_MAUT_ZU_AKTIV_BFT aktiv

dla zamykania, a dla otwierania:

FH_MAUT_AUF_AKTIV_FAT aktiv

FH_MAUT_AUF_AKTIV_BFT aktiv

BTW. Zmień temat bo zaraz temat poleci do kosza :)

Opublikowano

Zmieniłem już temat :)

Co do tych wpisów to w ogóle ich nie ma w module. U mnie moduł nazywa się FRM a u niektórych NFRM - może stąd wynika ta różnica ?

Natomiast wpis

FH_MAUT_ZU_AKTIV

FH_MAUT_AUF_AKTIV

Widnieje w CAS

Opublikowano
Przychodzi mi na myśl czy może zrestartowanie modułu FRN, oczywiście jeżeli to on odpowiada za położenie szyb pomogło by w tym przypadku ? Chyba, że jakiś inny sposób pomoże zakodować dolne położenie szyby ? :mad2: :mad2: :mad2: