Skocz do zawartości

E39 TOURING LIFT - Jaka powinna być manetka wycieraczek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam problem z manetką wycieraczek w moim poliftingowym E39 kombi. Otóż poprzedni właściciel wymieniał manetkę wycieraczek i włożył przełącznik od sedana, przez co nie mam dostępu do uruchomienia wycieraczki tylnej. Czytałem, że manetki przed/po lift zmieniają się na zasadzie wyprowadzeń w pinach, jednak nie znalazłem informacji odnośnie regulacji intensywności wycieraczek. Mam wersję z sensorem deszczu + xenony. Moje pytanie brzmi, czy ktoś z forumowiczów jest wstanie powiedzieć mi jaki dokładnie przełącznik powinienem poszukać w serwisie aukcyjnym? Czy mając sensor deszczu przełącznik jest inny względem auta które go nie miało? Prosiłbym też o numer katalogowy, co bym nie zrobił wtopy przy zakupie..

Z góry bardzo dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam.

Opublikowano
Mając sensor deszczu czy xenony to manetka jest taka sama. Kup manetkę po lifcie do kombi i powinna pasować. Xenon nie ma nic wspólnego z manetką bo działa na zasadzie. Gdy się palą światła co któreś spryskanie szyby spryskuje lampy. Sensor deszczu na podstawie tego ile pada na szybę, a ty ustawiasz częstotliwość co ile wycieraczki mają pracować. Lepiej sprawdź czy masz intensywne zmywanie czy nie. Bo chyba w nie każdej e39 było ale pewien nie jestem