Skocz do zawartości

e39 530i Lift kombi Sjkładanie lusterek, central i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich mam kilka pytań:

1. Nie działa mi składanie lusterek od strony kierowcy. Naoliwiłem ten cały mechanizm chodzi lekko, ale niestety dalej ani drgnie. Co dalej? Silniczek padł?

2. Jak cofam to prawe lusterko zjeżdża mi na dół żebym lepiej widział a od kierowcy ani nie drgnie. Tak ma być?

3. Dotyczy się zamykania z kluczyka. Po długim boju jakimś cudem udało mi się zaprogramować jeden kluczyk, z drugim nie ma opcji tego zrobić... akumulatory w normie, naładowane. Kluczyk który udało się zaprogramować raz łączy raz nie, ogólnie to częściej nie łapie niż łapie. Co z tym zrobić? Coś z centralką?

4. Jak to jest z wodą która spływa dachu w strone drzwi? Jak otwieram drzwi to na dole przy progach woda "stoi" na progach i po chwili wylewa się na ziemię. Tak ma być? W środku jest sucho.

5. Jeszcze jedno pytanko, mam hydraulicznie podnoszoną tylną klapę. Wymieniłem olej bo w ogóle nie działało tylko buczało. W starym oleju było dużo syfu i było go mało. Teraz układ zaczął działać tyle, że trzeba mu lekko pomóc bo nie umie startnąć z dołu. Jak zamyka to trzeba ją znowu trochę przychwycić bo 5 cm od dołu przestaje "trzymać" i walnie mocno. Jest na to jakaś rada? regeneracja? coś innego??

6. Ktoś wie gdzie ejst centralka od webasto? Bo nie mogę ustawić pilota;/ bez odłączenia go od prądu

Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc;)

Edytowane przez dejok
Opublikowano
Ja mogę Ci tylko odpowiedzieć na drugie pytanie.Tylko prawe lusterko opada w dół przy cofaniu,abyś widział np.krawężnik.Jak chcesz to wyłączyć,to przełącz przełącznik od lusterek w drugą stronę.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

5 według mnie siłowniki klapy się skończyły i trzeba je wymienić. Sam wczoraj wymieniałem te siłowniki i klape podnoszę 5cm i sama się podnosi. Z tym że ja nie mam hydraulicznego podnoszenia klapy. Reszty nie mam pojęcia a nie chce wprowadzać w błąd pozdrawiam :)

Btw. Fajną opcje masz tego e39 ;)

Opublikowano

Nom opcja fajna ;) W zasadzie chyba wszystko oprócz skóry(To mi akurat pasuje ^^) i radia dużego. Ale to ostatnie już mam dedykowane ;)

Wszystko fajnie tylko jest tych parę mankamentów... Muszę jeszcze zrobić porządek z blachą... Standardowo tylna klapa, jedna dziura w progu od poprzedniego właściciela(zjechał z lewarka....), I kilka takich małych żydków... Ogólnie auto w bardzo dobrym stanie udało się kupić, z oryginalnym przebiegiem 240tys. km. (mój mechanik uznał że jest oryginalny, jak wymieniał olej w skrzyni, i przy wymianie świec, jeszcze oryginalne jak wyjeżdżała z fabryki).

Tak swoją drogą ktoś wie coś o jakmiś DOBRYM blacharzu na śląsku? (najlepiej cieszyn, wisła, ustroń, bielsko i okolice ;) )

Edyta:

Rozebraem lusterko i niestety okazało się że wkład ktoś wyciągnął i dał zamiast niego zwykłe składane ręcznie :duh: :mad2: :cry2: